Küçük Kedi Tokyo ile Doğan Sıcacık Bir Dostluğun Hikâyesi

 

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Tokyosevgi ve dostluğun iyileştirici gücünü, sıcacık bir öyküyle anlatıyor. Her şey Nisan Hanım’ın internetten ayakkabı sipariş etmesiyle başlar. Ayakkabı kutusunda ansızın beliriveren minik kedi Tokyo sayesinde, kendi kabuğuna çekilmiş bu yaşlı kadın ile apartmana yeni taşınan küçük kız arasında bir dostluk bağı örülmeye başlar ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz!

 




Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Tokyo, kendini yalnız hisseden yaşlı bir kadın ile bir çocuğun dostluklarının başlangıç öyküsünü anlatıyor. Dostluklarına aracılık eden de bir ayakkabının kutusundan çıkıveren Tokyo adında bir kedi! 




Her şey Nisan Hanım’ın internetten ayakkabı sipariş etmesiyle başlar. Nisan Hanım geceleyin ayakkabı kutusundan bir tıkırtı, bir miyavlama duyar ve macera başlar. Duyduğu ses, gerçek bir kedi miyavlamasıdır. Ansızın beliriveren küçük kedi, yıllardır kimselerle görüşmeyen Nisan Hanım’ı kabuğundan çıkarır, apartmana yeni taşınan Eylül’le arkadaşlıklarının mimarı olur. Hem Nisan Hanım’ın hem de Eylül’ün hayatını değiştirir.



 

SEVGİNİN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Genç ve üretken yazar Zeynep Alpaslan, çocuklar için yazdığı bu ilk romanında gerçeküstü bir kahraman olan Tokyo adındaki kedi ile sıcacık bir arkadaşlık öyküsü anlatıyor. Duygularla, seslerle, sessizliklerle örülü Tokyo, sevgi ve dostluğun iyileştirici gücünü vurguluyor. İranlı sanatçı Vaghar Aghaei’nin suluboya resimleri ise kitaba eşsiz bir güzellik katıyor.


Yazan: Zeynep Alpaslan

Resimleyen: Vaghar Aghaei

Türü: Çocuk Edebiyatı

Yaş Grubu: 9 yaş ve üzeri

Ölçü: 12 x 18 cm

Sayfa Sayısı: 136

ISBN: 978-605-2079-17-1

Yorumlar

Popüler Yayınlar